Evenemang

Då Värmlands nations stora hus färdigställdes på 30-talet hade nationen endast ett fåtal hundra medlemmar vilket bidrog till att de evenemang och fester som arrangerades knappast hade brist på stjärterum. Men genom årtionden har nationen växt och därmed alla evenemang kopplade till Värmlands nation.

Det har sagts att nationshuset är stadens mest åtrovärda femrummare. Och med tanke på allt som går att skapa inom nationshusets fyra väggar är det inte särskilt otroligt! Genom nationens alla aktiva klubbverkare och ämbetsmän förvandlas nationshuset till olika skepnader flera gånger i veckan.

Något av de mest studentikosa man kan göra, och något som kanske förvandlar vårt hus allra mest, är när nationen ställer till med gask eller bal. Då städas huset från topp till tå och det dukas upp till storslagen tre- eller femrätters middag med linnedukar och kandelabrar. Under kvällen hålls det tal, kören brukar sjunga och sånganföraren leder oss alla i glad dryckessång. Efter middagen dukar hovmästaren och hens personal av borden och snart hörs musik ut i högtalarna – nationen har blivit en kokande nattklubb. Under vår- och höstbalen spelar dock istället ett storband levande musik i stora salen, och vi får träna på att svänga våra lurviga till vals, foxtrot eller bugg.

I menyn till vänster kan du läsa mer om våra olika gasker och baler.

Kalendarium VT 2019

Klicka på bilden för att förstora